Vyhľadávanie

Kontakt

Maroš Trnik

maros0825@azet.sk

Orion Nosice

Orion Nosice.mp3

05.04.2010 14:05
 
TOPlist

 Počasie

Nielen v meste pribudne 13 detských ihrísk

20.07.2010 23:10

 Do konca letných prázdnin

Viac ako 80.000 eur investovalo tento rok mesto Púchov do budovania a rekonštrukcie detských ihrísk. Do konca prázdnin pribudne či dostane nový šat v meste pod Lachovcom 13 detských ihrísk.
 
"Ihriská nebudujeme svojpomocne, ale ich výstavbu a rekonštrukciu sme zverili renomovanej americkej firme. Čo sa ceny týka aj vďaka množstvu ihrísk, ktoré u nás budujú, nebola schopná americkej spoločnosti konkurovať žiadna slovenská firma," povedal pre TASR primátor Púchova Marián Michalec s tým, že ide o profesionálne normované a certifikované ihriská spájajúce lezecké prvky s tradičnými šmýkačkami, hojdačkami a pieskoviskami.
 
 
Nielen v centre mesta
Podľa poslanca púchovského mestského zastupiteľstva Jozefa Jankuru kým v minulosti sa najmä v mestských častiach detské ihriská robili z odpadových materiálov, aby sa ľuďom "zavreli oči", teraz sú nové certifikované ihriská nielen v centre mesta, ale aj v mestských častiach - v Horných Kočkovciach, Nosiciach, Vieske, Ihrišťoch či Kolonke.
 
"Dnes sú ihriská, najmä pieskoviská, pozorne sledované hygienikmi, piesok treba filtrovať a čistiť. Mesto prostredníctvom komisie dopravy, bytovej politiky, služieb a obchodu vytypovalo ihriská, o ktoré sa bude starať," zdôraznil Michalec. Pripomenul, že ku koncu tohto roka bude mesto Púchov obhospodarovať viac ako 30 detských ihrísk.
 
 
Zdroj: TASR