Vyhľadávanie

Kontakt

Maroš Trnik

maros0825@azet.sk

Orion Nosice

Orion Nosice.mp3

05.04.2010 14:05
 
TOPlist

 Počasie

Nádrže v Trenčianskom kraji sú neustále monitorované

15.09.2010 14:32


 
TRENČÍN. Priehrada Nosice je v súčasnosti pripravená na zachytenie prietokov, ktoré by mohli nastať, ak by sa počasie nezmenilo. TASR o tom informoval vedúci prevádzky Správy povodia stredného Váhu I. Púchov Dušan Fejer.
 
V prípade povodňových prietokov sú pripravené na manipuláciu výpustné zariadenia, ktoré sa využijú podľa manipulačného poriadku. Ten určí postup, ako ďalej, uviedol Fejer. "Situáciu monitorujeme, nezaregistrovali sme žiadne ohrozenie, len zvýšené prietoky," spresnil.
 
Využitá voda Nosickej priehrady je odvádzaná pri Púchove do Kočkovskej nádrže, ktorá podľa slov Fejera slúži na rozdelenie prietoku do energetického kanála a do starého koryta Váhu.
 
Biskupická nádrž v Trenčíne má rovnakú funkciu ako Kočkovská, konštatoval Fejer. Ani na týchto nádržiach Správa povodia stredného Váhu I. nezaznamenala žiadne ohrozenie. "Ak by neprestalo pršať, prišlo by k nasýteniu podložia a následne by voda stekala do koryta a tam by sme už museli nastúpiť k prepúšťaniu cez tieto jednotlivé vodné diela," vysvetlil Fejer