Vyhľadávanie

Kontakt

Maroš Trnik

maros0825@azet.sk

Orion Nosice

Orion Nosice.mp3

05.04.2010 14:05
 
TOPlist

 Počasie

Nosičania chcú úspešnú sezónu zopakovať

16.04.2011 17:12

Dobrovoľní hasiči v Nosiciach mali výročnú členskú schôdzu medzi poslednými. Čaká ich náročná sezóna. Už koncom mája organizujú okresnú previerku pripravenosti.

NOSICE. V hodnotiacej správe sa predseda Stanislav Buček venoval najmä mimosúťažnej činnosti zboru. „Bohužiaľ, oproti predchádzajúcim rokom sme nerobili preventívne prehliadky. Po zmene zákonov nemáme na to vyškolených ľudí. Na verejnosť môžeme vplývať iba pomocou osvety," povedal predseda.

O poslednej a veľmi vydarenej akcii hasičov, fašiangoch, informoval Dušan Slamka. „Mali veľmi dobrú úroveň, o čo sa postarali rovnakým dielom starší i mladší členovia. Tých musím však, bohužiaľ, pokarhať za neporiadok, ktorý po nich zostane občas na zbrojnici," povedal.

Na návrh Bučeka sa stal novým veliteľom Peter Rosina.
Súťaže

V tejto sezóne začali podávať veľmi dobré výkony aj muži. Zlepšil sa prístup k tréningom a svoje zohrala aj prestavba mašín. „Kúpili sme PS 8 a PS 12 sme opravili, aby bola pripravená na zásah. Teší ma veľký záujem o hasičstvo zo strany detí. Na súťaži v Púchove sme postavili dve družstvá," povedal Rosina.

Družstvá mužov a žien sa zúčastnili 42 súťaží. Začiatok mali lepší ženy, záver zvládli lepšie muži. „Niektoré výkony boli katastrofálne, ale záver sezóny nás potešil. Dúfam, že aj táto bude minimálne taká úspešná," skonštatoval veliteľ.
Čo ich čaká

Brigády na rekonštrukcii areálu sú časťou náplne práce hasičov na tento rok. „Chceme zrekonštruovať pódium, opraviť a natrieť plot a lavičky. Ďalšie brigádnické hodiny odpracujeme na oprave a údržbe techniky," povedal Buček.

Poďakoval sa družstvám mužov i žien za reprezentáciu DHZ a spoločne s veliteľom im odovzdal medaily. Na záver schôdze oboznámil Rosina spoluprácu s DHZ Iliavka.

Táto sezóna bude bohatá aj na domáce súťaže. Po spomenutej okresnej súťaži pripravenosti, ktorá bude 22. mája, sa DHZ predstavia v Nosiciach aj 9. júla na nočnej a 13. augusta na dennej súťaži.