Vyhľadávanie

Kontakt

Maroš Trnik

maros0825@azet.sk

Orion Nosice

Orion Nosice.mp3

05.04.2010 14:05
 
TOPlist

 Počasie

Ľudkino zlaté srdce

16.02.2011 23:45

Tretie miesto obsadila trénerka mažoretiek v CVČ Včielka v Púchove Ľudmila Bučková Kvaššayová. Keď sa šla do Včielky pred piatimi rokmi uchádzať o prácu, netušila, že bude trénovať mažoretky.

Ľudmila trénuje aj show dance. Do súťaže ju prihlásila mamička jednej z ratolestí, Daniela Matušová. Spolu nazbierala 167 hlasov

„Prečo ju považujem za trénera roka? Je to trénerka telom aj dušou. Pre deti, ktorým sa venuje v CVČ, obetuje všetok svoj čas, nielen pracovný, ale aj osobné voľno. Deti ju milujú. Už niekoľko rokov dosahuje vynikajúce výsledky vo svojej práci," povedala Daniela.
Hasiči a mažoretky

Dajú sa skĺbiť dohromady. Ľudmilkin manžel je predsedom hasičov v Nosiciach. „Naše dievčatá získali jednu z medailí na majstrovstvách Európy práve za vystúpenie hasiči. Nedávno otvárali aj hasičský ples v Pruskom, takže paralela tam je," tvrdí úspešná trénerka.

To isté si myslí manžel, ktorý nám stihne prezradiť, že okrem vzájomnej tolerancie funguje aj manželkine spievanie. „Väčšinou v kuchyni, pri rádiu. Určite je to počúvateľné," dušoval sa už v prítomnosti Ľudmily jej manžel. Jedným z jej koníčkov je práve aj spev v skupine Signál.
Úspechy

Najväčšie získala v roku 2009 na ME mažoretiek v poľskom Opole. Tam priviedla trio junioriek k titulu majsteriek Európy. Okrem toho získali deti pod jej vedením ešte jedno striebro a jeden bronz.

V minulom roku na majstrovstvách Slovenska mažoretky pod jej trénerským vedením získali desať medailových umiestnení a na ME vo Vyškove tri medailové miesta. Okrem toho vlastní i licenciu medzinárodného rozhodcu v mažoretkovom športe a aktívne pôsobí v Asociácii mažoretkového športu.